Bee Actif again

begeleiding na een blessure

Je hebt net een blessure gehad en het gevoel dat je wel weer kunt starten en/of je hebt van je arts | fysiotherapeut het 'groene licht' gekregen weer te sporten?
Juist dan is de kans op hernieuwde blessure is aanwezig! De overgang van rust en revalidatie naar actieve sport blijkt vaak toch lastig. Logisch!

Bee Actif again!

Be Actif Fitness.jpg

Waarom is de kans op hernieuwde blessures groot?

de fysio heeft me toch voor genezen verklaard? waarom dan toch nog extra hulp?

Je bent net hersteld van een blessure|operatie, en wilt weer aan de slag. Wellicht heb je zelfs een uitgebreide revalidatie gehad bij fysiotherapeut, manueel therapeut, e.d. en zojuist het groene licht gekregen om weer te gaan sporten.

In beide gevallen is het verstandig niet zomaar weer te starten. Je lichaam is genoeg herstelt om weer te beginnen, maar dat wil je wel met beleid doen. Ga je zomaar weer aan de slag is het risico groot dat je een nieuwe blessure oploopt. Zo is je conditie en je spierkracht in meer of mindere mate afgenomen. Dit betekent automatisch dat de locatie van de blessure die toch nog wat zwakker is, meer belast wordt. Wellicht heb je bepaalde spierspanningen, lichaamsstructuren overbelast (hoef je niet perse te merken) ten tijde van je blessure, waardoor compensaties zijn ontstaan. Deze compensaties wil je opheffen, anders train je hierop door en vergroot je diezelfde compensaties en bovendien loop je daardoor verhoogd risico op nieuwe problemen op dezelfde locatie of elders.

Dit zijn zo maar een paar zaken om over na te denken. 

 

Wat kan Bee Actif betekenen?

Graag begeleid ik je bij in een terugkeer naar je Actif Lifestyle. Afhankelijk van de blessure en welke sporten en doelen je hebt, stellen we gezamenlijk een plan van aanpak op. Vaak bestaat dit uit een combinatie van elementen: massage en bodywork om spieren, pezen, wervelkolom te mobiliseren en los te maken waardoor souplesse terug kan komen, compensaties opgeheven kunnen worden.

Daarnaast kan er gebruik gemaakt worden van technieken zoals medical|kinesio taping, maar ook het aanleggen van sporttape bij de eerste trainingen behoort tot de mogelijkheden.

Let op! Bee Actif werkt (nog) niet curatief en is geen sporttherapeut. Er wordt alleen preventief gewerkt en|of wanneer groen licht is gegeven voor hervatting van activiteiten door arts en/of fysio. Bee Actif mag tevens geen diagnose stellen, behandelingen door Bee Actif zijn dan ook geen vervanging voor reguliere medische zorg.

 

MEdical taping | kinesio taping | sporttape

Medical taping is een goede manier om ondersteuning te bieden aan het natuurlijke herstel van het lichaam. Bee Actif zet dit regelmatig in als onderdeel van de begeleiding.


ALGEMENE RICHTLIJNEN VOOR | BEHANDELING

Maximaal profijt halen uit je behandeling? Lees dan zeker ook deze richtlijn. Er staat ook belangrijke informatie in wanneer ik niet kan | mag behandelen (zogeheten contra-indicaties).


VOOR EEN AFSPRAAK OF INFORMATIE:

Wil je een afspraak maken? Heb je vragen? Bee Actif en contacteer me! 


AFSPRAAK ANNULEREN?

Help! Onverhoopt kan je afspraak niet doorgaan. Dat kan gebeuren. Check de Algemene Voorwaarden voor de annuleringsvoorwaarden.