Bee Curious! Je kunt nooit genoeg vragen stellen

Lees hieronder de meest gestelde vragen met antwoorden. Heb je nog een andere vraag? Stel heb gerust via het contact formulier.

  • Sportmassage doet pijn!

Sportmassage kan pijnlijk zijn soms. Maar een goede masseur voelt aan en communiceert met de klant wat de klant kan hebben. En dat mag nooit meer zijn dan een 7 op een schaal van 1 - 10. En dat is dus voor iedereen verschillend. Lees meer hierover in mijn blog en waarom ik denk dat sportmassage toch goed kan zijn, terwijl ik ook zachte technieken gebruik als bodywork en cranio sacraal.

  • Zijn er redenen wanneer je niet mag behandelen?

Jazeker! Lees hier meer over wanneer je geheel niet mag behandelt worden (contra-indicaties) of wat gedeeltelijke | plaatselijke contra-indicaties zijn.

  • Wat is het verschil tussen OSTEOPATHIE VERSUS CRANIO SACRAAL? Ik loop al bij de osteopaat en die doet ook al cranio.

    Cranio Sacraal (CS) therapie, bestaat feitelijk al eeuwen. Reeds in het oude Azië en Zuid-Amerika zijn registraties ervan terug te vinden, alleen heette dit destijds geen cranio sacraal. De Amerikaanse osteopaat dr. David Sutherland ontdekte in 1930 dat de (beenderen van de) schedel in verbinding staat met het sacrum | heiligbeen via de Core Link, later genaamd het Cranio Sacrale systeem. Hij ontdekte dat een lichte druk op de schedel invloed had op het heiligbeen en vice versa. Jaren later ontdekte John Upledger ('70), een Amerikaanse arts en osteopaat tijdens een hersenoperatie dat de hersenvliezen in een bepaald ritme bewogen en dat je met lichte druk het ritme kon beïnvloeden en het lichaam weer in balans kan brengen. Hij realiseerde dat er veel meer mogelijk was en tot op heden werd gedaan. Hij ontwikkelde cranio sacraal tot een eigen specialisme. Dit specialisme is inmiddels uitgegroeid tot een volledige 4-jarige HBO geaccrediteerde opleiding en gaat dus verder dan wat er tijdens de osteopathie opleiding geleerd wordt. Osteopathie en cranio kunnen dus een perfecte combinatie zijn.


Judge a man by his questions rather than his answers.
— Voltaire

  • Wat voor kleding moet ik dragen?

Graag comfortabele, niet te strak zittende kleding! Geen spijkerbroeken, riemen en sieraden s.v.p.. En houdt er rekening mee dat voor assessment, massage en taping het kan zijn dat je broek uit moet: draag passend ondergoed en/of korte broek. Voor tapen is het scheren van het betreffende lichaamsdeel een must, evenals het niet gebruiken van lotion op de huid. Anders kan er niet getaped worden. Ik doe er alles aan hygiënisch te werken. Jij ook? Kom dus gedoucht naar de afspraak.

  • Ik hou er niet van mijn kleding uit te moeten doen? Kan ik toch een behandeling krijgen?

Jazeker! Niet iedereen voelt zich prettig, om welke redenen dan ook, om meteen maar "uit de kleren" te moeten. Overigens is het nooit de bedoeling dat je jezelf volledig ontkleedt. Cranio en diverse vormen van bodywork, kunnen gewoon met kleding aan. 

  • Worden behandelingen van Bee Actif vergoed via de verzekeraar?

Neen, helaas. Waarom niet? Sportmassage valt niet in de categorie die in aanmerking komt voor vergoeding. En eerlijkheidshalve? De complexiteit en regels, de lagere vergoeding en extra administratieve lasten welke erbij komen kijken zijn niet lonend.

  • MOet ik gedouched hebben voor een afspraak?

Ja, voor mij wel zo prettig en hygiënisch en voor jezelf ook fijn.

The only true wisdom is in knowing that you know nothing.
— Socrates